lördag, maj 14, 2005

Xbox 360-premiär på MTV

Microsoft har betalat någonstans mellan en otrolig massa och en löjlig summa pengar för att få Elijah Wood (a.k.a. Frodo) att presentera nya Xbox 360 på MTV i ett programformat som, om man bortser från produkten, produktionskosnaderna och kändisgästernas något fräschare bäst-före-datum, påminner väldigt mycket om en infomercial. att använda MTV som lanseringskanal istället för CES eller någon Microsoft-keynote är ett tydligt - och säkert klokt - steg mot att få Xbox/TV-spel/underhållningslådor att bli en del av mainstreamkulturen, men det känns som att de inte riktigt tänkt igenom programformen. eller så har de det, men jag är inte riktigt bekväm med att nördteknik lanseras mitt i ett jublande - på det vis som bara amerikanska tonåringar kan - TRL-inferno där Frodo, likt en... tja, likt en gullig liten hobbit-överstepräst, predikar corporate bullshit som "a console that's going to change digital entertainment forever", "the digital revolution" och "over 650 megabytes of data, on one single disc!".

äh, stryk den sista.

när de sen slänger in dels The Killers som liveband och dels "Pimp My Ride"-snubbarna känns det som att producenten försökt få in varenda jävla del av demografikakan som är större än 4 procent. jag gissar att The Killers var för mig.

efter att Elijah hypat, tonåringarna jublat, Bill Gates fått synas i en kvarts sekund, lådan burits upp på ett podie av en modell, tonåringarna jublat, The Killers sålt sig (i en livespelning som till häften var CGI-ad som en musikvideo i ett misslyckat försöka att inte tråka ut TV-tittarna), tonåringarna jublat, Lil' Jon befäst sin postition som 2000-talets Rick James, man visats klipp från spel som nästan bara bestod av färdigrenderade introvideos, Rim My Pride-gänget sodomiserat/moddat ett gammalt Xbox, och tonåringarna jublat ett par gånger till så slänger de in Ryan Cabrera (Ashlee Simpsons pojkvän, tror jag) som gör en rejält påkolad cameo som Andrew Van De Kamp ur Desperate Housewives (äh, men han är obehagligt lik):

EW: I've got Ryan here, we're gonna talk about games...
RC: do it!
EW: and you were saying...
RC: I'm in. I'm in.
EW: are you in?
RC: I'm in. I'm in... I'm invested.
EW: who... who... who actually is in?
RC: everybody here is in, obviously.

(well, obviously.)

sen spöar en gamertjej en übergeek som inte kan erkänna att han förlorat (jo. nej. jo... nej. jooo... nej!). och så är det slut, Elijah wrappar med lite mer corporate bullshit och skickar, med en av världens tröttaste miner, över till The Killers, som inte heller den här gången känns riktigt som mitt band.

och jag saknar tre grejer.

1: att man inte fick se några vettiga, längre in-game-videor från ett enda spel (kan ha att göra med att de jobbar mot en ADHD-publik).

2: att man inte fick reda på några techspecs över huvud taget. eller okej, det fick man faktiskt: en kille i Xbox-teamet förklarar för wannabe-nåntingen(...) Sway att "there's a lot more to it than just what you're seeing here... it's all the circuitry that goes on inside, unbelievably... you know, on the outside it's sexy, on the inside it's a monster." [sic]
det var allt. visst, specsarna är släppta på annat håll, men något om prestandan kunde de väl sagt? ingen tröttnar för att de snackar om hästkrafter i bilprogram. hursomhelst, för nördarna finns den här videon.

3: att inte Steve-O fick vara med... jag skulle vilja se honom föra upp en fjärrkontroll i rektum och spy upp den, för att sedan spela Dead or Alive Beachvolley. en rejäl hands-on demonstration av de möjligheter som öppnats tack vare den nya, trådlösa tekniken - utan att tråka ut kidsen!

3 kommentarer:

  1. bara så du ser att någon läst iaf.. bra skrivet om mtv-jippot! kul läsning

    SvaraRadera
  2. hahaha! strålande.

    wille, prylfeber.se

    SvaraRadera